söndag 6 mars 2016

FO: Suffragette


 Det här är min mamma och hennes Suffragette
När mina föräldrar var nere och hälsade på mig vid min födelsedag i början av december bläddrade mamma i ett exemplar av PomPom och fastnade med en gång för Suffragette. Så mycket att jag bestämde mig för att sticka henne en i julklapp. 
Mönstret är roligt att följa, konstruktionen med valv är intressant och passformen är riktigt fin trots avsaknaden av ribb. 
Jag valde att, för första gången, använda Cheeky Merino Joy från Organic Knitters. Jag tycker verkligen, verkligen, att det är bra och viktigt att använda ekologisk ull som har producerats under schyssta förhållanden för både djur och miljö, och applåderar Organic Knitters affärsidé. Med det sagt så föll jag inte huvudstupa för garnet. Kanske har det hypats så mycket att mina förväntningar var för höga, kanske hade jag otur med den härva som jag beställde, jag vet inte. Garnet delade sig lätt, kändes lite platt och liksom bomullsaktigt såsom vissa ullgarner ibland gör, och inte så runt och stunsigt som jag hade förväntat mig. Däremot kändes det kvalitativt och slitstarkt, så det handlar mer om mina preferenser än något annat. Och oavsett blev modern mycket glad!

Inga kommentarer: