torsdag 21 januari 2016

Stash-o-meter: totalt 2015

Nu när vi har kommit en bit in på 2016 är det hög tid att summera förra årets stashrörelser. Vi börjar med årets sista månad, december. Oerhört lämpligt nog kom det tre härvor Primo Fingering i färgen Rachel från Plucky på min födelsedag. De sitter just nu på stickorna och ska bli en Carpino. Jag beställde även en härva Cheeky Merino Joy från Organic Knitters för att sticka modern en mössa i julklapp. 

In i stashen kom totalt 1073 meter. December var en bra avmaskningsmånad, förutom julklappsmössan blev Tambourine klar tillsammans med ett par vantar och ytterligare en mössa, den här gången till mig själv. Tillsammans motsvarade de färdiga projekten 1501 meter.

Totalt år 2015 såg stash-o-metern ut så här: 
In: 8035
Ut: 9506 
Totalt: - 1471

Jag lyckades alltså att sticka ut 1471 meter mer än vad jag köpte in, vilket jag är hemskt nöjd med. I stash-o-metern har jag enbart räknat garn som jag har köpt och som jag har stickat upp, inte garn som jag har fått eller som jag har sålt eller skänkt, helt enkelt för att jag är intresserad av att se hur mycket jag konsumerar i relation till vad jag faktiskt använder. Däremot känns det skönt att ha givit bort så mycket, och även sålt en del, min stash som tidigare var fördelad på två stora lådor + lite härvor liggande här och var ryms nu nästan i en. Och att tänka på att jag nästan har stickat en mil är rätt häftigt.

2 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Imponerande mängd stickat!

Lovisa sa...

Tack! Det roliga är att min känsla av att jag "stickar lite i soffan medan jag tittar på sport" inte alls motsvarar känslan av hur långt 9 506 meter låter.