söndag 20 december 2015

Stash-o-meter: oktorber och november

Hej, världens sämsta bloggare här! Befinner mig på upploppet av avhandlingsarbetet och har inte energi över åt annat än att skriva, redigera, skriva, försöka hinna träffa vänner... en klok vän och kollega sa en gång att skriva klart en avhandling är som att ha småbarn; allt annat får stå tillbaka. Men om så bara för min egen skull så är jag intresserad av att fortsätta att logga min stash-o-meter. 

Here goes: i oktober var jag på stickhelg med Swedish Yarn Mafia hos Anna i Stockholms skärgård. Dagen innan besökte jag Uppsala för att gå på disputation, och på väg därifrån till Värmdö hann jag med ett stopp på Litet Nystan i Stockholm som har börjat att sälja Madeline Tosh. Jag köpte två härvor pashmina i en färg som jag länge bespetsat mig på, nämligen Moorland (här skulle en kunna tänka sig att det vore läge för en bild, men ja, avhandling och det). Det är en lite dimmig mossgrön som i vissa ljus drar åt ärgat brons och som ska bli en Carina av Jennifer Wood (samma designer som ligger bakom Sophie). Garnet är en ren njutning att sticka i, sådär så att jag redan planerar vad jag ska göra av resterna när sjalen är klar. Den går långsamt framåt, men det är enligt plan. Eftersom kroppen består av ren rätstickning är det ett perfekt projekt att ta med vid sociala sammanhang eller när den här avhandlingshjärnan inte klarar av något annat än Dr Who och mönster som inte kräver någon tankeinsats. 

Jag avmaskade ingenting i oktober så sammanställningen ser ut så här: 

In: 658
Ut: 0

I november kom tre härvor Plucky Knitter Traveller Aran i färgen Voices Carry som passar som en smäck till min höstjacka (och med tanke på att det är typ 12 grader varmt as I type så lär den hänga med hela vintern). De ska bli ett par vantar, en mössa och kanske också en cowl. Vantarna är redan igång, jag stickar dem efter mönstret Wood Hollow Mittens av Kirsten Kapur och mössan tänker jag mig ska bli en Sand Bank av Justyna Lorkowska. I november avmaskade jag två projekt: Rayures av Amy Miller och Primula Florindae av Mia Rinde. Statistiken för november se alltså ut som följer: 
 
In: 603
Ut: 1244
 
Totalt 2015
In: 6962
Ut: 8005
 -1043

Inga kommentarer: