söndag 18 oktober 2015

Stash-o-meter: september


Så här en bra bit in i oktober är det hög tid att sammanfatta min garnkonsumtion i september. Både Arlin och Green Thumb blev klara, men jag köpte även nytt garn. Fem härvor Tosh DK i Tart fick flytta hem till garnkorgen för att bli en Tambourine. Jag har haft både mönster och färg (som visade sig vara hopplöst svårfotad) i bakhuvudet länge nu, och de gifter sig fint. 
Dessutom köpte jag en härva Tough Sock från The Uncommon Thread i en färg framtagen speciellt för Loops tioårsjubileum. Planen är att det ska bli ett par sockor. Jag stickar i vanliga fall inte sådana, i alla fall inte i tunnare garn, men samtidigt vill jag gärna ha åtminstone ett par handstickade sockor och om inte det här garnet kan få mig att sticka ett par så vet jag inte. Planen var att göra ett par Slide av Cookie A, inspirerad av Katarina, men jag är rädd för att jag har gjort något fel eftersom de inte alls slidar såsom mönsterbilderna visar. Har visserligen bara kommit ett halvt skaft ännu så vi får se. 

Förutom de färdiga projekten så har jag både sålt garn och framförallt givit bort en full pappkasse. På en flyktingförläggning i norra Skåne saknade en grupp kvinnor handarbete och via en stödgrupp kunde jag skänka mitt garn dit. Jag ägnade två kvällar åt att gå igenom hela stashen, nysta om, sätta dit etiketter och paketera. Även om det är oändligt litet bidrag i det stora hela så kändes det gott att få ge en konkret gåva till just de här kvinnorna. Däremot räknar jag varken med det sålda eller givna garnet i stash-o-metern eftersom jag framförallt är intresserad av hur mycket jag stickar i relation till hur mycket jag köper, men det är skönt att min stash återigen ryms i två stora kartonger utan att svämma över.

Så här ser siffrorna ut för året så här långt: 

In: 1396 meter
Ut: 1122 meter

Totalt 2015
In: 5701
Ut: 6761
 - 1060

4 kommentarer:

Martina Finnskog sa...

Vilken läcker färg!

Lovisa sa...

Tack! Visst är det!

Kat Linn sa...

Superfina garner! Och ang. Slide så liknade det ingenting förrän efter hälen. Jag fortsatte bara enligt mönstret utan att egentligen veta vad jag höll på med. Och det blev bra. Men innan dess var det inte mycket som såg rätt ut.

Lovisa sa...

Vad skönt att höra, då testar jag över hälen också och sätter min tilltro till mönstret. Tack!