söndag 4 oktober 2015

FO: Arlin

Min Arlin är färdig! Den är stickad i garnet från Life In The Long Grass som jag ju vann i våras. Jag känner verkligen att jag har levlat min stickning med det här projektet eftersom jag har gjort många små ändringar i mönstret för att koftan skulle passa så bra som möjligt. 
Jag lade upp för att sticka en "42 i bystmått, men insåg snabbt att koftan riskerade att bli för stor. Jag hade visserligen rätt stickfasthet, men eftersom den stickas rätt löst (stickor 3.5 till ett garn i fingering) så blir det också ganska stretchigt. Så när jag var klar med ökningarna för ärmarna började jag minska kroppen, både för att göra koftan mindre och för att få den mer figurnära i midjan. Jag gjorde även ärmarna mindre än enligt mönster, så den "42 som jag lade upp till visade sig bli en "38 när jag var färdig med kropp och ärmar. 
Jag lade även till ett gäng förkortade varv i nacken för bättre passform, flyttade de rätstickade varven så att de hamnade lite ovanför bysten snarare än rakt över den och så gjorde jag fler knapphål för att undvika glipor. 
Med tanke på alla småändringar så skulle en kunna tro att mönstret är dåligt skrivet, men det är det inte. Det är visserligen inte så detaljerat, men det öppnar upp för möjligheten att anpassa det efter sin egen kropp, och jag är verkligen glad att jag vågade göra det. 
Och garnet! Aldrig trodde väl jag att jag skulle sticka (än mindre bära!) en chockrosa kofta, men se på mig nu. Jag har redan fått många komplimanger för färgen, och jag älskar den. Om inte annat så är jag svår att missa i vimlet. 
Jag är sugen på att göra fler koftor i tunt garn i samma stil. Den lösa stickfastheten gör koftan lätt, den väger bara 280 gram. 
De fina vintageknapparna är en gåva från Nene - tack för dem! <3

Ps. Alla ändringar finns dokumenterade på min projektsida på Ravelry. 

Inga kommentarer: