onsdag 30 september 2015

FO: Duane Park Triangle

Jag fortsätter på temat avmaskade sjalar stickade i Primo Fingering från Plucky som har fått ligga till sig lite (aah, syftningsfel, men eftermiddagen är sen och jag har ägnat alldeles för mycket tid åt textredigering för att orka omformulera mig en gång till, ferlåt). Näst på tur är Duane Park Triangle
Mönstret är skrivet av Kirsten Kapur och är enkelt att följa. Först stickas kroppen och därefter stickas mönsterkanten på, en konstruktion som jag gillar. Mönstret är skrivet för två storlekar (men är enkelt att modifiera), jag stickade den mindre för att inte riskera att garnet skulle ta slut. Trots valet av storlek så är sjalen generöst stor. I original är kroppen stickad i rätstickning medan jag valde att göra min i slätstickning, helt enkelt för att jag ofta föredrar det. 
 Jag använde två färger, Rachel och Table Grapes, men det finns snitsiga projekt där ännu fler har använts. Trots att jag gillar både garnet, färgerna och mönstret så har den inte blivit så flitigt använd. Kanske är det så att jag kommer att ge bort den, tiden får utvisa. 


Inga kommentarer: