fredag 3 juli 2015

Stash-o-meter: juni

Hej i värmen! Nu är det svårt att behålla arbetsfokus, igår sa jag med mycket dramatisk röst att "varje dag som jag inte får bada i havet är en bortslösad dag" och menade det. Men om en vecka åker jag upp till Orust igen, tack Gud. 

Juni har varit en produktiv stickmånad, men trots det har jag inte avmaskat något. Däremot har det kommit in 720 friska meter i stashen. Stickklubb Malmö besökte nämligen Garn Davidshall som ska stänga/överlåtas (tips om du drömmer om att bli med garnaffär! Butiken stänger inte på grund av dålig lönsamhet, obs) och jag passade på att använda ett generöst presentkort som jag fått av svärföräldrarna. (Ett tag var jag inne på att inte räkna med det i stash-o-metern eftersom det ju tekniskt sett inte är mina pengar som jag spenderade, men någon måtta får det vara.) Jag köpte Organic wool + nettles från Onion för att sticka en Ramona och är hittills djupt förtjust i garnet. Det är ekologiskt, inte superwash och det här med nässlor känns härligt. Visste ni att nässlor tidigare kallades för fattigmanssilke eftersom det har samma glansiga kvalitet och är lika slitstarkt som silke, men är betydligt billigare? Om garnet beter sig lika väl uppstickat så kommer jag att använda det i fler koftor, förutom i aran weight, som jag använder, finns det även i DK och fingering. 

Så här ser siffrorna ut för juni:

In: 720 meter
Ut: O meter. 

Totalt 2015
In: 4305
Ut: 3000
 

Jag vet att jag sa samma sak förra månaden, men jag har verkligen stora förhoppningar på juli. Ramona är nästan klar (stickor 5.5 mm och tjockt garn!), så är även den lite hemliga stickningen och dessutom en redig sjal. Mitt mål är att ha avmaskat alla projekt om en vecka så att jag får lägga upp helt nya sommarstickningar, helst direkt på tåget upp till landet.

Inga kommentarer: