torsdag 9 juli 2015

Sommarstickning

Doktorand i slutfas innebär inte mycket semester, tråkigt nog. Men jag och datorn ska ändå åka upp till Orust för att i alla fall kunna bada och hänga utomhus mellan varven. Det innebär att det är dags att utse lämplig sommarstickning! Jag har avmaskat som en liten iller de senaste dagarna så ingenting kan hindra mig från att lägga upp något nytt.

I våras beställde jag två härvor från The Uncommon Thread. Garnet är Lush Twist (MCN) och färgerna är två av mina bästa: Les Fleurs och Confetti. Jag hade ursprungligen tänkt att para ihop dem med resterna av Handmaiden Casbah, som jag köpte i Berlin och stickade Cloudland i, och göra en 3 Color Cashmere Cowl av Joji Locatelli eftersom den verkar så himla rolig att sticka. Men eftertankens kranka blekhet osv; hur ofta använder jag en cowl i fingering weight? Cirka aldrig. Av en slump (dvs planlöst Ravelry-surfande) så hittade jag istället Fun Fun Fun Shawl av Andrea Mowry som liknar en 3 Color Cashmere Cowl fast i sjalform. Den är visserligen stickad i DK weight, men eftersom den tycks vara superstor har jag bestämt mig för att gå ner i stickstorlek och göra den i mina planerade fingering-garner. 

Jag räknar med att sjalen kommer att vara en perfekt sitta på verandan och prata-stickning eftersom den mest består av rät- och slätstickning med några omslag här och var. Det innebär att jag också kommer att vilja ha en mer avancerad spets- eller flätstickning med mig. Jag har varit sugen på att lägga upp till en Arlin i garnet från Life in the longgrass, men den består ju även den mest av slätstickning och hålmönster. Istället lutar det åt att jag äntligen ger mig i kast med Primula Florindae. Jag valde garn för länge sedan, Mesmeric från EasyKnits, så länge sedan att delar av ena härvan har blivit till halvvantar och mössa, och till och med påbörjat den men tvingats repa upp eftersom jag inte fick någon rätsida på diagrammet. Men kanske är det dags nu? Det är blir mycket sjalstickning, men jag har garn i stashen att använda, det är inte alltför varmt eller skrymmande att sitta med en sjal i knäet och jag kommer att uppskatta dem till hösten.

Inga kommentarer: