torsdag 18 juni 2015

Glad midsommar!


Jag säger glad midsommar redan nu, för i eftermiddag åker jag upp till Orust för att förhoppningsvis undvika det allra värsta trafikkaoset imorgon.

Det känns välbehövligt att åka ut till ön. Mitt arbetsliv följer ju terminstiderna. Efter att alla har jobbat in i kaklet till i början av juni så tvärdör tempot på institutionen i samband med att terminen tar slut. Det är skönt, men också förrädiskt eftersom jag själv ska arbeta i tre veckor till och inte bara runda av, utan även påbörja nytt. (Eller, så här långt in i avhandlingen så är ju inget direkt nytt längre, men jag ska återse ett kapitel som har vilat ett tag.) Det är inte helt lätt, speciellt inte när allt jag vill är att vara på Orust, sitta på verandan, sticka och kanske dofta på en kaprifol. Därför ska det bli oerhört skönt att ägna mig åt det i i alla fall tre dagar innan det är dags att kavla upp ärmarna igen.

Hoppas att ni får en strålande midsommarhelg, vad ni än väljer att göra! 

Inga kommentarer: