tisdag 19 maj 2015

Två år!

 Till saker jag gillar hör - förutom latinska inskrifter och mousserande vin - datum, årtal och kronologi. Jag är ju historiker av en anledning. Det innebär att jag ofta lägger datum på minnet, och i vissa fall även efterhandskonstruerar dem när det behövs (exempelvis min och Mickes bli-ihop-dag, obs att jag inte hittar på datum i professionella sammanhang *ler seriöst forskarleende*), i andra fall att jag lägger dem på minnet. 

Idag är en viktig dag i min egen stickkronologi, det är nämligen exakt två år sedan jag lärde mig att sticka! Datumet är extra lätt att komma ihåg eftersom jag våren 2013 bodde i Rom men var hemma en sväng och befann mig i Göteborg där jag såg finalen i hockey-vm, som Tre Kronor för övrigt vann, så bra dag på alla sätt alltså, samtidigt som mamma lärde mig att lägga upp maskor. Eftersom jag tillhör de som aldrig lärde sig att sticka i slöjden som barn, pga hade enbart träslöjd, så är 19 maj 2013 verkligen dagen då jag stickade mina fösta trevande räta varv. Dessförinnan hade jag virkat i fyra månader och sexton dagar (sa jag att jag gillar datum?).

Hurra för det! I två år nu har stickningen varit mitt allra bästa sällskap framför otaliga sportsändningar, men inte bara det, jag har hittat till nya sammanhang och nya fantastiska vänner. Jäklar vilket bra beslut att plocka upp de där två träpinnarna idag för två år sedan. 

Inga kommentarer: