torsdag 23 april 2015

FO: Vitsippa


Här har vi mitt första flerfärgsstickade projekt! Det är mössan Vitsippa ur senaste PomPom. Även om jag är nöjd med resultatet så skulle jag ha varit noggrannare med att ta reda på min stickfasthet innan jag började. Det visade sig nämligen att jag stickar flerfärgsstickning väldigt löst så mössan blev liksom styv och konformad och fick mig att se ut som en flerfärgsälskande tomte. För att komma till rätta med det (och slippa repa upp) vek jag helt enkelt in resåren och sydde fast den. Det gjorde mössan mindre konformad men desto varmare, win-win!
Garnet är Tosh Sock (mörkblått) och Mesmeric från EasyKnits, två härliga, mjuka och lite stunsiga garner. Jag vet att runt spunna garner inte är optimalt för flerfärgsstickning eftersom de inte hakar i varandra lika bra och på så vis jämnar ut det stickade, men de här två härvorna låg bredvid varandra i min stashskål och bad om att matchas. Stashskål undrar ni? Ja, jag har en större kristallskål stående i ett fönster, i vilken jag lägger härvor som inspiration. Helt normalt.
Bilderna är tagna i påskas under en promenad på Orust. Jag lyckades hitta de allra första vitsipporna som mössan kunde förevigas tillsammans med. Nu, ett par veckor senare, har hela Lund exploderat i ett vitt hav. Inga kommentarer: