torsdag 30 april 2015

FO: Swedish Pancakes

Mitt andra flerfärgsstickade projekt, tillkommet direkt efter det första, var betydligt jämnare och bättre till passformen. Säg hej till halvvantarna Swedish Pancakes, redan flitigt använda!
Jag tycker extra mycket om den långa resåren som gör att en aldrig fryser om handlederna. Den skulle för övrigt stickas på stickor 2.25 och eftersom det var en storlek jag saknade så beställde jag en fast rundsticka från HiyaHiya och för första gången hände det som jag inte trodde skulle kunna hända: stickorna visade sig vara för spetsiga. Seriöst, de rispade mina pekfingrar så mycket att det såg ut som om jag hade ett väldigt lokalt självskadebeteende eller en väldigt ivrig kattunge. Fick byta tillbaka mina hederliga Karbonz 2.50.
Garnet är detsamma som i Vitsippa; Tosh Sock och Mesmeric från EasyKnits. Ren njutning alltså. Dianna Walla har designat mönstret och jag kan varmt rekommendera hennes blogg som dessutom innehåller flera matnyttiga inlägg om flerfärgsstickning.
Hoppas att ni firar en fin siste april, vänner! Jag har precis slutat arbeta för idag och ska nu inviga rosésäsongen 2015.


Inga kommentarer: