onsdag 11 mars 2015

Mina femton minuter

För en tid sedan gjorde jag en kort intervju med City, om min forskning och mitt intresse för stickning. Samma dag som den publicerades så fick jag redan under morgonen flera meddelanden om hur kul det var att se mig i tidningen. Lite väl många, sett till antalet vänner som rimligtvis läser City så tidigt. Men när jag promenerade till institutionen så fick jag svaret: jag var tydligen inte bara i tidningen, utan även på löpsedlarna. Känslan av att fota en löpsedel som föreställer en själv, mitt i morgonrusningen? Värdigheten som totalt försvinner när en försöker att ta en selfie med sig själv och en löpsedel? Jadå. 

Oerhört oväntat, men ganska roligt. Så här såg det ut: 
Om en vill läsa intervjun så finns den här

Och eftersom mina intressekombinationer, av för mig högst oklar anledning, tycks väcka ett visst medialt intresse kan jag berätta att jag även har återupptagit mitt intresse för konstsim, cirka tjugo år efter det att jag lade näsklämman på hyllan. En nybörjargrupp för vuxna har startat på prov nu i mars och om det faller väl ut så kör vi på riktigt i höst. Herregud vad roligt det var och herregud vad slut jag var efteråt (konstsim må se ut som mysig vattengympa, men är grymt jobbigt; du får inte använda armarna när du simmar, dina benrörelser får helst inte synas, du tillbringar halva tiden under vatten och förväntas dessutom att göra allt detta i takt till musik). Orkade seriöst inte ens sticka utan draperade mig i soffan och tvingade Micke att gå och köpa chips, hälla upp dem och placera en liten skål på min mage för att minimera alla nödvändiga rörelser.

Inga kommentarer: