torsdag 12 februari 2015

Torsdag, den perfekta drottning Silvia-blå och vad som just nu befinner sig på stickorna

Ni vet den där strumpsticksinspirationen? Mm, den tog slut ungefär lagom till hälen på den första strumpan. Och eftersom det är ju är VM-vinter och därmed mycket potentiell sticktid så har jag istället lagt upp till Endearment av Hanna Maciejewska. Jag har drömt om den koftan ända sedan i somras och köpte garn till den på Unwind. Det är The Uncommon Everyday från The Uncommon Thread i vad som kan vara den perfekta nyansen av drottning Silvia-blå, det vill säga min kanske allra bästa färg. Även om jag först blev lite avskräckt när jag såg att framstyckena enbart kom i form av diagram, jag föredrar nämligen alltid utskrivna instruktioner *är bra på att ta till mig skriftlig information* *ler älskar gamla historiska dokument*, så har det hittills gått fint, till och med när det har varit mycket spännande lägen i utförsbackarna i Vail. Däremot är jag numera lite avskräckt i förväg över att kanterna på kroppen, ärmarna och halsringningen tydligen är dubbelstickade?! Men det ska väl gå vägen det med. Koftan stickas på stickor 3 mm (jag använder 3.25 mm eftersom Hanna Maciejewska enligt egen uppgift stickar löst och jag uppenbarligen har börjat att sticka hårdare) och garnet är fingering så det här projektet lär inte gå jättekvickt, men jag tycker om att ha långsamma koftprojekt parallellt med snabba mindre. 
3 kommentarer:

Annika sa...

Vilken härlig färg! Jag har ett lacegarn i nästan samma nyans som jag också älskar, men aldrig kommer på vad jag ska använda det till.
Den där koftan kan nog bli perfekt i den färgen.

Lovisa sa...

Tusen tack, visst är det en fantastisk färg? En knalligt blå lace-sjal så här om våren kanske?

Lovisa sa...

Tusen tack, visst är det en fantastisk färg? En knalligt blå lace-sjal så här om våren kanske?