söndag 15 februari 2015

FO: Sophie

Nu är koftan Sophie dokumenterad, och förbered er på en fotobomb ety jag är så nöjd, så nöjd med den. Det kan till och med vara mitt favoritprojekt hittills? Här är Ravelry-sidan med all information.
Mönstret är riktigt bra skrivet och jag tycker speciellt mycket om konstruktionen med "saddle shoulders" (de sitter perfekt!) och hur kantbanden stickas samtidigt som kroppen och flätorna bildar naturliga knapphål medan andra sidan viks in och blir till ett stadigt kantband. Konstruktionen innebär också att när en är färdig med kropp och ärmar så är koftan färdig, inga kantband som behöver plockas upp till. 
Garnet kommer från Triskelion och jag köpte det i Brigthon. Om jag inte hade snubblat över det där hade jag nog inte hört talas om märket, men jag är så glad att jag hittade det. Det är 100% BFL, småskaligt handfärgat i Wales där Triskelion är baserat. Jag köpte fyra härvor eftersom jag tänkte att jag alltid gör av med mindre garn än vad mönstret rekommenderar, men jag tänkte inte på att det går åt mer garn när en stickor flätor, och Sophie är översållad av sådana. På slutet vägde jag garnet som var kvar till ärmarna och använde prick allt. 

Knapparna köpte jag på Knapp-Carlsson när jag var hemma i Göteborg senast och de går ton i ton, samtidigt som mönstret gör att de sticker ut lite.

Inga kommentarer: