tisdag 24 februari 2015

FO: Den lille koftan

Jag har stickat en liten kofta till min vän Sofias barn. Mönstret är Top Down Raglan Baby Sweater av Carole Barenys. Det är ett gratismönster som är perfekt att utgå från när det gäller babykoftor. (Även om jag erkänner att jag tycker det är jättesvårt att veta hur stora bäbisar egentligen är? Ofta tänker jag att det är bättre att sticka lite för stort än lite för litet och går upp en storlek, bara för att inse att det skiljer typ två maskor.) Mönstret är skrivet för sport weight medan jag använde garner av DK-tjocklek. På projektets Ravelry-sida har jag angivit vilka ändringar jag gjorde för att anpassa mönstret till lite tjockare garn. 
Det mörkgråa garnet, som är ljusare än vad som framkommer av bilden ovan, är Onion Tussah Silk som jag fick vid garnbytet i Kalmar och det lila lystrar till det lilla nätta namnet Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK och blev över när jag i stickade babymössor i höstas. Båda garnen är alltså riktigt bäbismjuka silkeblandingar direkt ur stashen. 

Inga kommentarer: