tisdag 27 januari 2015

FO: Fine Tune


Fine Tune var julhelgernas stickning och mönstret är en perfekt kombo av koncentration och autopilot. Rätstickningen kräver ingen tankekraft medan de förkortade varven och banden i kontrasterande färg gör att det hela tiden händer något. Mönstret är så intuitivt att det enkelt går att lägga ner i väskan och ta upp igen, oavsett var du befinner dig i det. 


Garnet är Islington från Kettle Yarn och är en blandning av BFL och silke, dvs fantastiskt. Det gick åt 110 gram grått och 25 gram mint. Om en bara tar bort en eller två “tårtbitar” så borde det gå fint att bara använda en härva av huvudfärgen (även om jag inte klagar på att ha fått så mycket över, jag planerar redan vad jag ska göra med det, exempelvis funtar jag på ett par Dustland Mitts). 
Mönstret är ursprungligen skrivet med tanke på att en kan använda olika färger och restgarner till de kontrasterande banden, men jag valde att bara använda en färg eftersom jag var så sugen på just kombinationen av grått och mint. 
Här är länken till projektets Ravelry-sida.  

Inga kommentarer: