torsdag 4 december 2014


Veckans favorit är Fine Tune av Joji Locatelli. Och eftersom det igår inte var en vanlig dag, utan min födelsedag (hurra!), så öppnade jag ett garnpaket innehållande tre härvor Islington från Kettle Yarn som ska bli just en sådan.

© Interpretations
 (Jag hade en strålande födelsedag, tackar som frågar. Jag blev sjungen för både i sängen och lunchrummet, blev översköljd av glada hälsningar, presenter och fanfarer och mamma kom ner från Göteborg för att dricka champagne med mig.)

Jag har varit sugen på att testa Kettle Yarn ända sedan Brighton, då jag klämde på, men inte köpte. Islington är 55 % BFL (BFL är mitt nya merino, lika mjukt men de längre fibrerna hos Bluefaced Leicester gör det mer hållbart och, tycker jag, både glansigare och stunsigare) och 45 % silke. Dessutom tycker jag om att ullen, som färgas av Linda i Storbritannien, också kommer från brittiska får, snarare än från andra sidan jorden. Linda förtjänar även en guldstjärna ety jag kunde inte riktigt avgöra från hemsidan vilken av de gråa nyanserna som bäst matchade den mintfärgade, så jag mailade och frågade och fick ett långt mail till svar, inklusive en pedagogisk bild:


Valet föll på Blighty, den gråa till höger om det mintfärgade och jag kan konstatera att färgerna på hemsidan ligger ovanligt nära hur de verkligen ser ut (vilket såklart kan ha att göra med mina skärminställningar, men ändå). Mer champagne på det!

Inga kommentarer: