måndag 17 november 2014

FO: Bees to honey


 Här har ni en som för en gångs skull har räserstickat; från uppläggning till avmaskning på mindre än två veckor. Ända sedan jag såg Cajsas tjusiga version under stickresan till Köpenhamn i våras har jag velat sticka mig en egen Bees to honey. Jag hade garn hemma och när jag surfade runt på andras projekt på Ravelry så såg jag att Amy Miller, som har designat mönstret, hade en KAL med sluttid 15 november. Eftersom jag dels lätt blir tävlingsinriktad, dels tydligen har en dragning till deadlines så beslöt jag mig från att haka på, och jag blev klar i tid! 

 
Sjalen är stickad i Blf sock från The Uncommon Thread i färgen Naval officer och i Tough love sock från Sweet Georgia i färgen Ultraviolet och jag har använt stickor 3.25. Det är två av mina absoluta favoritmärken och det här har verkligen varit en njutstickning, trots tempot. Jag hade båda härvorna hemma och även om de inte köptes för att matcha varandra så visade de sig fungera fint ihop. Mönstret rekommenderade stickor 3.5, men eftersom jag stickar löst och använde ett lite tunnare garn än det föreslagna så gick jag ner en kvartsstorlek. 

Jag tycker om att använda en kort kabel för att inte behöva skjuta arbetet fram och tillbaka så mycket, vilket gör att det alltid blir något av en överraskning att maska av och se hur stort plagg jag egentligen har gjort. Jag föredrar lite större sjalar, runt 600 - 700 meter fingering snarare än 400, och tycker att Bees to honey blev perfekt i storleken. Den ligger också väldigt fint och stannar på plats en hel dag. Jag tror att den kan bli senhösten och vinterns favorit.


Ps. Sjalens färger stämmer väl överens med verkligheten, så jag antar att bilderna bevisar att jag är verkligen är blek som mjölk.2 kommentarer:

Pelin sa...

Den blev så fin!
Jag tror förresten att den korrekta termen är "hy vit som snö". Ibland refererar jag även till elfenben men båda känns ungefär lika utrotningshotade i Skåne;)

Lovisa sa...

Haha, jag har en gång fått höra att jag var "blek som månsken." Det var i min allra mest indiepoppiga fas, så jag blev otroligt smickrad...