lördag 25 oktober 2014

FO: Baby hats

I dagarna har släkten utökats, jag har fått ett till kusinbarn och Micke har blivit morbror, så i helgen som gick producerade jag två små babymössor. En mycket lagom storlek på projekt att ge bort tycker jag (som häromdagen råkade säga "jag älskar ingen tillräckligt mycket för att sticka henom en kofta" i en intervju. Jag hoppas lite att det inte kommer med i den färdiga texten). 

En av mössorna är helt efter eget huvud (förlåt för ordvits, you can take the girl out of Göteborg, but you can't take Göteborg out of the girl), jag lade upp 60 maskor i Baby Cashmere Merino Silk DK från Sublime, tog det därifrån och avslutade allt med en i-cord. 

Mössa nummer två följde däremot ett mönster, nämligen Barley av Tin Can Knits som finns från storlek nyfödd - vuxen. Det är ett av mönstren i deras "The Simple Collection" vilket innebär att det både är gratis och kommer tillsammans med en tutorial som visar allt från hur en lägger upp till att stickar runt och sedan maska av. Ett perfekt nybörjarmönster med andra ord! Inspirerad av min första mössa gjorde jag även denna med en i-cordavslutning. Mössan är stickad i Tosh Vintage i färgen oceana. 

Den lila mössan väger 20 gram och krävde knappt 47 meter garn medan den turkosa väger 35 gram och krävde 64 meter garn. Med andra ord, två perfekta små restgarnsprojekt!