onsdag 24 september 2014

This just in

Jag har de senaste dagarna avmaskat som om det ej fanns en morgondag, förutom Emelie så kommer det strax bilder både på en linkofta och ett par halvvantar. Och enligt principen om att en får lägga upp till en ny kofta när en gammal är avslutad så har jag nu påbörjat Sophie i garn som jag köpte på Unwind i somras, 100% BFL DK från Triskelion. Hittills är det fantastiskt rolig stickning, mönster känns logiskt och jag.älskar.garnet. Mjukt, spänstigt och perfekt mörkblått. Sophie har många olika flätbårder och jag har haft stor hjälp av en länk som Clara tipsade om, nämligen till Ysoldas blogg och ett inlägg om att sticka flätor utan flätstickor. Det går mycket fortare och ger framförallt ett bättre flyt i stickningen. Ch-ch-check it out! 


Däremot går det sämre med min Baya. Det här med att sticka i lace (kvaliteten alltså, inte spetsstickning i sig) är verkligen inte min grej. Inte heller att börja med att lägga upp 360 lacemaskor att traggla sig igenom. Jag är färdig med den första av fyra repetitioner, men jag är ungefär lika sugen på att fortsätta som jag är på att korrläsa fotnoter, vilket är det jag har roat mig med under dagen. Faktiskt så osugen på att jag funderar på att använda garnet till något roligare, trots att jag hemskt gärna skulle vilja ha själva sjalen.


I övrigt så scoutar jag just nu mönster till höstens vantar och basker. Någon som har några bra tips? Jag vill använda ett garn av fingering-kvalitet, vantarna får inte vara tvåfärgsstickade men gärna innehålla spets och/eller flätor. När det gäller baskrar gillar jag sådana med en tight kant och sedan rätt mycket häng där bak (jag har ett stort hår). Typ som den här eller den här. Hit me om du har några favoriter!

8 kommentarer:

Annas garndrömmar sa...

Å! De där Triskelonhärvorna ser lockande ut! Vad gäller lacegarner så är jag också sådär, faller för de vackra härvorna men det tar ju sån himla tid att få nåt färdigt! Jag brukar ibland sticka med dubbelt garn så får man fingering-tjocklek, men det ser ändå inte ut som vanligt fingeringgarn, tycker jag ...

joelle st-laurent sa...

det där:
http://www.ravelry.com/patterns/library/springtime-in-philadelphia
stickade jag till min mamma förra året. superfint blev det!

Lovisa sa...

Anna: Nej, jag har också övervägt att sticka med dubbelt lace ety det är ljuvligt (silke-kashmirblandning), men det är också någonting med att det är så icke-stunsigt. Och jag älskar stuns! Hoppas att vi ses ikväll förresten!

Lovisa sa...

Åh, tack Joëlle, vilket fint tips!

Christine sa...

Den här har jag tänkt prova någon gång:
http://www.ravelry.com/patterns/library/saint-michel-beret-a-little-flower-remix
Vantar i fingering har jag dock inga tips på, då jag inte anser att det är riktiga vantar...

Lovisa sa...

Oerhört snitsig basker, tack!

Haha, men jag har ett fingeringgarn som jag vill använda, jag är rätt varm och det blir liksom inte så himla kallt i Skåne om hösten...

Anonym sa...

Haha, den där tekniken har jag av ren lathet listat ut, men jag har liksom bara gjort i smyg för jag tänkt att det nog räknas som ett stort sticknings-NO-NO. Fast gör Ysolda på samma sätt som jag så ger jag mig en listig klapp på axeln istället. Tack för dagens fniss...

Lovisa sa...

Haha, varsågod! Jag är själv ett stort fan av tekniker som möjliggör fortsatt lathet!