lördag 27 september 2014

FO: Lineal cardigan


Min första linkofta är klar; Lineal cardigan!Mönstret är gjort av Hannah Fettig som en del av Knitbot Linen. Jag stickade det i Sparrow från Quince & co - samma garn som mönstret är designat för - som jag köpte i Paris i våras. Att sticka i lin var perfekt under varma sommardagar (och sommarnätter), och Sparrow är det mjukaste lingarn som jag någonsin har klappat. Det var lite nervöst att slänga in den färdiga koftan i tvättmaskinen för blockning, men det gick fint och kändes väldigt skönt att kunna göra med ett handstickat plagg. 


Att mönstret i princip enbart består av rätstickning gör det till en perfekt sällskapsstickning, om än också något tråkigt. Jag tror att koftan skulle vara fantastiskt praktisk i ett svart ullgarn, men det är ungefär den tråkigaste stickning som jag kan tänka mig.


Mönstret är väldigt enkelt, men precis som många andra så har jag noterat att det är väldigt stort i storlekarna. Jag gick ner en storlek, men speciellt armhålorna och ärmarna är väldigt vida och skulle jag sticka en till kofta av samma mönster så skulle jag lägga till minskningar till ärmarna. Det var svårt att få till rätt stickfasthet, jag fick gå ner till stickor 2.75. Sparrow var tidigare listat som light fingering på Ravelry, men jag ser nu att det har ändrats till sport, vilket känns mer rättvisande.

Mönstret rekommenderar åtta härvor á 50 gram, men jag använde sex stycken, koftan väger ganska så exakt 300 gram.


2 kommentarer:

joelle st-laurent sa...

åh så fint!! färgen är ju helt perfekt för dig!

Lovisa sa...

Tusen tack raring!