lördag 20 september 2014

FO: Emelie


Emelie är äntligen blockad, fotad och färdig. Den har legat i en skämshög i cirka två månader och bara väntat på att få knappar och blockats, men sedan jag tog tag i det i förrgår så har det gått fort (att ha en parter med intresse för fotografi hjälper). Jag är nöjd, tanken var visserligen att Emelie skulle bli en vår- och sommarkofta (ety jag vill helst bära ljus- och mellanblått om då, och mörkblått om hösten och vintern), men jag tror att den kommer att vara perfekt som en övergångskofta i höst. 
Den är stickad i Jitterbug från Colinette, ett lite rivigare merinogarn. Eftersom jag stickar löst använde jag stickor 2.75 och det gick åt 360 gram garn, det vill säga ungefär 880 meter. Mönstret är riktigt välskrivet och jag följde det till punkt och pricka och valde att sticka den kortaste versionen. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Den är helt magisk och du är ännu mer magisk på bilderna.

Anonym sa...

Ljuvlig kofta i en helt fantastisk färg!

Lovisa sa...

Tusen tack båda två, vad rara ni är!