onsdag 13 augusti 2014

SkördenPå garnmarknaden arbetade jag enligt samma princip som jag brukar ha på loppisar; först gå ett snabbt varv och scanna av utbudet och sedan gå runt igen och mer noggrant välja det jag eventuellt vill ha. Förutom att jag på Unwind gick rätt så många varv, småpratade med alla härliga människor och bollade olika inköpstankar med de andra ur vårt gäng (samt upprepade gånger gick och hämtade vår spinnguru Kristin för att be om råd gällande fibrer). Är ni redo för garnbonanza?Det första stånd som jag hade siktat in mig på var The Uncommon Thread eftersom jag länge har följt dem på nätet och till och med bevakat ett par uppdateringar, fast de färger som jag var intresserad aldrig släpptes då. Men nu! Jag köpte fyra härvor Uncommon Everyday som ska bli en Endearment i en av min älsklingsnyanser: drottning Silvia-blå.Jag köpte även en härva Lush Twist på grund av härlighet. I övrigt så memorerade jag alla färger för att minnas till kommande uppdateringar, vilket för övrigt gällde flera märken. (Bra sätt att göra ett intryck på: stå helt stilla och maniskt stirra på olika härvor.)
Det på ett sätt kanske roligaste inköpet var härvorna från Triskelion som tillverkas och handfärgas på en gård i västra Wales av vad som visade sig vara världens trevligaste par. Det här är ett märke som jag aldrig har hört talas om förut men jag föll som en fura för deras BFL DK som ska bli en Sophie.
Sweet Georgia, som jag har älskat enda sedan jag stickade min Lush i deras Superwash DK, hade inte ett jättestort utbud av garn med sig till Unwind (de kommer ju ända från Kanada), men jag köpte ett kit till att sticka sjalen Baya ur senaste PomPom.


Avslutningsvis, i alla fall när det kommer till garn, fick en härva från John Arbon som både spinner och färgar sitt eget garn och säljer till väldigt bra priser sett till kvalitén, följa med hem. Den lite otippade färgen vitt beror på att jag sedan tidigare har två härvor ljusblått garn från Juno i motsvarande kvalitet som jag tänkte att det vita på något sätt ska bli en kontrastfärg till.Men jag köpte ju fibrer också! En påse från Sweet Georgia med sex olika fiberblandningar i olika färgningar. Ett supertips om du vill börja spinna; det är så mycket roligare med färg och en 28 grams-boll ger mycket snabbare och peppigare resultat än att börja med att ge sig på 100 gram. Till sist köpte jag en fläta från EasyKnits. Etiketten hade fallit bort, men Jon trodde att det var merino och något fluffigt, antagligen angora. Den sitter just nu på min slända as we speak.

Det var ju en del inköp, detta. Men min tanke är att vara restriktiv med garninköp framöver och istället verkligen njuta av det jag nu har fyllt min stash med. Det kommer att bli en fin stickhöst.

2 kommentarer:

joelle st-laurent sa...

så underbart!!! önskar att man kunde klämma genom datorskärmen...

Lovisa sa...

... men det kommer garanterat att ges tillfälle att klämma i höst!