måndag 18 augusti 2014


Godmorgon, den här måndagen från Leeds! Jag sitter just nu på Devonshire Hall och alldeles strax börjar konferensen Commemorating Augustus som samlar forskare runt om i världen för att diskutera olika aspekter av kejsar Augustus från år 14 e.Kr. och fram till idag eftersom det imorgon är exakt 2000 år sedan han dog. Jag ser framemot att presentera mitt paper, även om jag nyss blev lite okaraktäristiskt nervös (jag tycker annars om att tala inför publik) eftersom det slog mig att det nu blir mer och mer allvar; snart kommer mina tankar kring Augustus, hans hustru Livia och grundvalarna till hennes politiska position faktiskt att tryckas i en bok? Som jag har forskat fram? Surrealistiskt.

Men där är vi inte riktigt ännu, och nu är det dags för ett nytt favoritmönster: Banana Leaf Shawl av Yuki Ueada. Formspråket känns nytt, och perfekt användbart. Är det kanske till en sådan som jag ska leta garn när jag unnar mig postkonferens-garnshopping på torsdag? 
3 kommentarer:

Anna sa...

Din dag i Leeds låter avundsvärd! Lycka till med allt!

Lovisa sa...

Tusen tack, jag är lycklig som får lov att vara här!

Lovisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.