fredag 29 augusti 2014

Garnaffärer i Leeds

 Konferensen ägde som sagt rum i Leeds, och ingen utlandsresa utan potentiell garnshopping! Jag hade ända sedan jag fick mitt paper antaget peppat på att besöka Baa Ram Eve och blev inte besviken.

 Baa Ram Ewe är en butik specialiserad på brittiskt garn, både till fibrer och produktion. De är kanske mest kända för sitt egna garn Titus, ett 4 ply som består av 50% Wensleydale, 20% Bluefaced Leicester och 30% alpacka och all ull kommer från Yorkshire där det också är spunnet och färgat. Jag köpte inget eftersom det är ett perfekt koftgarn och jag redan har flera koftmängder hemma, men så snart jag har betat av i alla fall ett par av dem så kommer jag att beställa Titus. 

Bland hyllorna återfanns mycket från exempelvis West Yorkshire Spinners, Rowan (som ju startade i Yorkshire, området är ett viktigt centrum för brittisk ullproduktion) och North Ronaldsay, garnet som är känt från Stickpodden eftersom det kommer från får som främst livnär sig på att beta sjögräs längs Orkneyöarnas kust. 


Jag köpte två härvor lyx från Fyberspates, nämligen deras Scrumptious 4ply som är en blandning av 45 % silke och 55 % merino. Färgen är midnattsblå och jag tänker mig att den ska bli en stor sjal eller supercowl att mysa in i i vinter, speciellt eftersom jag alltid blir sugen på kombon svart och mörkblått den tiden på året. Fyberspates är en av Storbritanniens första indiedyers och jag ser framemot att testa deras garn. I normala fall är jag inget större fan av flerfärgat sockgarn, men jag kunde inte motstå West Yorkshire Spinners serie med självrandande sockgarn på temat brittiska fåglar. Så ett nystan i nyansen skogsduva fick följa med hem, tillsammans med en matchande solid. En behöver trots allt strumpor till hösten.

Inga kommentarer: