fredag 15 augusti 2014

FO: Pebble beach shawlette


Min Pebble Beach Shawlette är blockad och färdig! Mönstret vann en designtävling inför Unwind och ingick som en del i programbladet. Jag älskar hur det är skrivet; varje varv är utskrivet, inklusive maskantal och hur många procent av sjalen som är färdigstickad, och detta utan att det känns onödigt informativt eller rörigt. Tvärt om, varje rad har en egen liten prydlig kolumn. 


Det är helt okomplicerad spetsstickning som har fungerat utmärkt tillsammans med vin eller aperol på sommarhusets veranda. Jag skulle varmt rekommendera det som ett perfekt första mönster att börja med för den som vill lära sig att sticka spets. 


 Sjalen är stickad av en härva Tosh Merino Light i färger Laurel (den är lite grönare i verkligheten, bilderna togs om kvällen när dagsljuset var på gränsen till tillräckligt) och jag lade till ett par repetitioner på slutet för att använda upp exakt allt garn. Jag köpte det förra sommaren, men eftersom jag sedan dess har insett att jag inte är så förtjust i singelspunnet garn så har det blivit liggande, trots att jag älskar färgen. Men ni vet, det är något med de där ensamma härvorna... 
... och det faktum att jag ofta tycker att sjalar som är gjorda av bara 100 gram ofta blir lite väl små. Jag bär dem alltid med den djupaste delen fram, och är sjalen för grund så ser det gärna ut som om jag sportar en förvuxen haklapp. Men när det gäller det här mönstret så blev det mycket sjal av inte så stor mängd garn, så jag tror att den kommer att användas flitigt i höst. 
Och även om jag aldrig satt på den steniga stranden och stickade så är sjalen ett minne från fantastiska dagar i Brighton. Det är gott nog.

Inga kommentarer: