tisdag 1 juli 2014

Lindebut!


Idag ligger jag hemma och är sjuk och ser om första säsongen av Girls. Så låt oss istället tala om det garn som jag väl köpte i Paris, nämligen Sparrow, ett lingarn från Quince & co. Jag har aldrig tidigare stickat i lin, men skulle gärna vilja med tanke på dess ekologiska och miljövänliga potential (och knalliga färger!). Har för mig att nästa nummer av Hemslöjd ska handla om lin och jag längtar redan efter att få lära mig mer. 

© Carrie Bostick Hoge/Quince & co
Fast det är ju det där med linets strävhet... men Sparrow är utan tvekan det mjukaste lingarn som jag har klappat på, det känns nästan som en bomullsblandning. En av anledningarna till att jag köpte det är att jag har sett en så fin linkofta, Lineal Cardigan, som är designad av Hannah Fettig för just Quince & co. Jag måste bara sticka klart Emelie sedan ska jag lägga upp!

4 kommentarer:

Pelin sa...

Oooooh snygg färg! Ta med för klappning på torsdag?

Lovisa sa...

Det fanns inga riktigt blåa nyanser hehe, så det fick bli den här... Jag tar med mig en klapphärva på torsdag!

Lilla07an sa...

Hej! Hittade precis hit via en annan blogg och måste bara lämna ett spår efter mig. Jag va sååå nära att köpa det här mönstret för några dagar sen. Den är verkligen såå fin! Så nu måste du uppdatera hur det går för dig med den. Kanske måste jag göra en jag också. Nu valde jag aria cardi istället.

Lovisa sa...

Vad roligt att du hittat hit, och tack för en grym pod! Jag har stickat en stor del av kroppen på Lineal och hittills är mönstret felfritt så jag kan varmt rekommendera det. Återkommer med ett uppdateringsinlägg! Det ska bli spännande att följa din Aria.