onsdag 9 juli 2014

FO: French Cancan


 Parallellt med Emelie (som nu är av stickorna, bara knappar och blockning kvar) har jag stickat en French Cancan.


Mönstret är ett säkert kort med över tusen projekt på Ravelry och innehåller inga fel. Det föreslagna garnet är en silkesblandning för draperingens skull medan jag valde att använda de två härvorna Deeply Wicked DK från EasyKnits som jag köpte på stickfestivalen i Höganäs. De är 100 % ull, men det jag förlorade i drapering vann jag i studsighet, och jag gillar studsighet. Mönstret rekommenderar att en använder max 60 % av garnet till kroppen och resten till flätkanten, men jag safade och använde bara 50 % (= 210 maskor) och fick således 28 g över när jag hade maskat av. 


Jag kan varmt rekommendera mönstret: en härva mindless rätstickning och en härva rolig flätstickning.Så här kan det se ut om en ser på asspännande vm-fotboll samtidigt, tror att den här delen av flätkanten tillkom i slutet av andra halvlek mellan Brasilien och Chile.

Inga kommentarer: