måndag 2 juni 2014

Teststickning: Gothic Lace

 
Eftersom jag just nu för en rätt så deadlinespäckad arbetstillvaro så försöker jag att undvika att belägga mitt stickande med några som helst dödslinjer. Jag ställer mig därför lite frågade till varför jag har givit mig in på en teststickning med två veckors deadline?! Eller nej, det gör jag ju egentligen inte, det beror på att: det är min favoritdesignduo Tin Can Knits som ligger bakom mönstret; det är en spetsstickad cowl i två olika längder (jag var naturligtvis tvungen att signa up för den längre varianten pga har aldrig förstått mig på cowls som inte kan viras minst två varv runt halsen); den har knappar; den är inspirerad av gotiska fönster; jag hade två perfekta härvor av mitt favoritgarn i worsted weight hemma. Så ja, det är kanske inte störtkonstigt att det blev så här.

Garnet är Tosh Vintage i den helt fantastiska färgen Fathom som är ännu vackrare uppstickad än i härva, djupt bläckblå och to die for. Jag har samma princip gällande min stash som för mitt porslin, nämligen att en ska använda allt det fina och inte gömma undan det i ett skåp. Just nu känns det extra bra att sticka från stashen med tanke på att jag har bestämt mig för att gå cold sheep när det gäller garninköp ända till juli. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Funderade just på om jag skulle handla Madeline Tosh i min senaste beställning från Garnkorgen. Men snålheten gjorde att jag i stället valde Malabrigo Lace. Jag får bjuda in dig till stickträff småningom så att jag får tillfälle att klappa på alla dessa spännande garner som jag än så länge bara känner till i cybervärlden.

Anonym sa...

Funderade just på om jag skulle handla Madeline Tosh i min senaste beställning från Garnkorgen. Men snålheten gjorde att jag i stället valde Malabrigo Lace. Jag får bjuda in dig till stickträff småningom så att jag får tillfälle att klappa på alla dessa spännande garner som jag än så länge bara känner till i cybervärlden.

Lovisa sa...

Det vore väldigt trevligt med en stickträff framöver! Jag brukar tänka att det är tur att jag stickar så långsamt, annars hade det blivit väldigt dyrt...

Anonym sa...

Långsamt? Du är produktiv, minst sagt!