onsdag 11 juni 2014

På stickorna just nu


Just nu på mina stickor sitter en Emelie, i himmelsblått Jitterbugg. Jag har precis påbörjat första ärmen, och tror att den kan bli riktigt bra (trots att det där med att sy ihop saker inte är min bästa gren). 

Jag använder stickor från HiyaHiya och är väldigt nöjd med dem. Emelie ska stickas på 3.25 mm, men eftersom jag alltid får gå ner en halvstorlek för att få rätt stickfasthet behövde jag ha den udda storleken 2.75 mm, som jag inte hade hemma. (Ja, jag skulle kunna räkna om mönstret, men det är så mycket enklare att bara få rätt gauge och köra på det.) Då bestämde jag mig för att testa nya stickor, och valet föll på HiyaHiya. Själva stickorna är ovanligt lätta, och kändes först lite plastiga, men skenet bedrog - de är riktigt bra. 


HiyaHiya är ytterligare lite spetsigare än Karbonz, som jag annars använder, och har den stora fördelen att kabeln är rörlig och kan snurra i sitt fäste. Dessutom är kabeln ljusblå och ändplupparna kommer i form av små stickande pandor. Bara en sån sak.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig färg och vilka förtjusande små pandor! Jag imponeras av att du så fort blivit konnässör i garner och tillbehör.

Annika sa...

O, jag har funderat på att köpa ett par Hiya Hiyas, och nu har du nog övertygat mig att göra det genast.

Lovisa sa...

Martina: tack! Det är eventuellt inte så bra för min plånbok, men det är väldigt roligt att lära sig mer om garn och tillbehör, fiber och färgning!

Lovisa sa...

Martina: tack! Det är eventuellt inte så bra för min plånbok, men det är väldigt roligt att lära sig mer om garn och tillbehör, fiber och färgning!

Lovisa sa...

Annika: gör det! Jag tycker mycket om dem, framförallt den ledade kabeln!