lördag 28 juni 2014

Garnaffärer i Paris


I Paris besökte jag garnaffären L’Oisivethé som jag verkligen kan rekommendera. Den ligger i korsningen mellan 10 rue de la Butte aux Cailles och 1 rue Jean-Marie Jégo i  La Butte-aux-Cailles-kvarteret i 13:e arrondissementet. Gatorna kring affären är charmiga och fulla av restauranger och caféer, så planera in en lunch, fika eller middag i samband med besöket. Affären är inriktad på nordamerikanska och brittiska märken och även om det kanske är tråkigt att inte gå native på resan så är det ändå anglosaxiska märken som jag oftast faller för. L’Oisivethé säljer Madelinetosh, Koigu, Sweet Georgia, Old maiden aunt, Quince & co och så vidare. Ni förstår härligheten. Dessutom är affären kombinerad med ett supermysigt café så en, eller ens eventuellt icke-garnintresserade sällskap, kan fika samtidigt (även om Fredrik var föredömligt engagerad i både min stickning och mitt garninköp). (Det enda som hindrade mig från att gå bananas var att det snart är dags att åka till Unwind Brighton.)
2 kommentarer:

Janicke Johansen sa...

tack för tipset =) åker till Paris över helgen imorrn och gjorde en snabb sökning efter nån fin garnaffär, även om jag inte känner att Frankrike är min största källa till varken inspiration eller garndrömmar 8) de märken du nämner däremot ... glad påsk!

Janicke Johansen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.