söndag 18 maj 2014

Stickfestivalen i Höganäs

Imorse hoppade Anneli, Sara och jag på tåget mot Höganäs. Höganäs ligger alltså inte, som jag efter snart tolv år i Skåne trodde, typ norr om Helsingborg, utan snarare typ nästan i Halland. Men vi fick en fin resa genom nordvästra Skåne, som framförallt var så värd med tanke på målet: stickfestival! I vackra Tivolihuset hade Lenas garn bjudit in och vi myste runt, klämde på garn och fikade. Jag träffade Karin/Knitting Cookie som jag lärde känna under Köpenhamnshelgen och fick chans att tala med Catja som jag hittills bara har följt på Instagram och hann dessutom småprata med Lotta/Tant Kofta medan jag handlade garn. Stickvärlden alltså! Ytterligare ett exempel på dess fantastiskhet: jag hälsar och pratar lite med Anna/Tant Ulltuss som hade varit på samma workshop som Anneli och Sara, och i nästa sekund sitter jag i hennes bil och får skjuts till Helsingborg...

Och garnet då? Jodå, följande fick följa med hem: 


Två härvor Deeply Wicked från EasyKnits, i färgen Blue Boy. De ska bli en French Cancan av Mademoiselle C. Eftersom jag stickar löst så får jag nästan alltid gå ner en halvstorlek i stickor vilket innebär att jag ofta sitter med relativt tunna stickor i händerna (just nu: Emelie på 2.75:or) och jag tror att det skulle vara bra att omväxlande använda lite grövre storlekar, därav en sjal i DK-weight. Dessutom är jag sjukt sugen på att sticka flätor. Flätor!


I fredags damp dessutom de här två härvorna ner i brevlådan, också de från EasyKnits, i färgen Petrolhead och basen Mesmeric (70% BFL / 20% silke / 10% kashmir). De ska bli en knallig Primula Florindae.


Av TantKofta köpte jag ett kit till en Karusell-sjal, i blåturkos och rost. Ser så mycket framemot att få ge mig i kast med både mönstret och garnet!


Avslutningsvis köpte jag en påse med regnbågsgarn som jag ska använda till ett planerat projekt, jag ska bara hitta den perfekta gråa att ha som bas. Det skulle kunna vara ett ultimat restgarnsprojekt för små garnsnuttar i olika färger om det inte vore så att jag, som synes ovan, stickar i princip enbart i olika nyanser av blått.

Nu är planen att inte köpa garn på ett tag, jag vill inte ha en stash som bara byggs på utan som faktiskt omsätts. Att den däremot är i princip enfärgad är inga som helst problem.

Inga kommentarer: