lördag 26 april 2014

Lin

Jag har aldrig stickat något i lin. Dels eftersom jag tycker det verkar så stelt och oskönt och dels eftersom jag sällan (läs aldrig) bär linplagg. Det är synd, både med tanke på vilka fantastiska färger lingarn kan ha och det faktum att linindustrin generellt är så mycket renare och miljösnällare än bomullsindustrin och enklare att navigera än produktionen av animaliska fibrer och den stora skillnad i hur djur behandlas. Men nu har jag faktiskt blivit sugen på ett projekt, nämligen den här cowlen, som ska stickas i just lin: 


Tänk er den lite slarvigt arrangerad sekunderna innan en blåser iväg i en båt på öppet hav? 

Det kan också vara så att jag är extra sugen sommar och hav i allmänhet just nu. Jag sitter nämligen på mitt kontor så här en lördag och kan bara njuta av vårdagen på avstånd genom mitt fönster. Deadline på måndag. *livet som doktorand i avhandlingens slutskede* Over and out.

Photo: © Purl Avenue

2 kommentarer:

Emil Carlsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Luxxie - kreativt kaos sa...

Vilken snygg cowl! Förstår att suget efter lin sätter in. Jag har faktiskt också gått runt och tänkt på lin den senaste tiden. Min LYS har kalinka-lin i en jättehärlig lila nyans och är är så sugen att köpa och sticka en vitamin D av. Den koftan verkar ju vara gjord för lin och kan bara tänka mig den i sommar... på havet... *drömmer* (längtar också väldigt mycket ut på havet)