torsdag 3 april 2014

FO: Raggsockor till pappa


För ett par helger sedan var jag hemma i Göteborg hos mina föräldrar och firade deras födelsedagar lite i efterskott. Presenterna följde mitt bästa tema med återbruk (vedkorg till kaminen som ska installeras i sommarhuset, tallrikar, kakburkar och örhängen) och nystickat i form av raggsockor till pappa och en mössa till mamma.  Pappas raggsockor är mitt genetiska raggsocksmönster med ribb på både skaft och ovansidan av foten för bra passform och så stickade jag helt enkelt så många centimeter som motsvarar hans storlek och de passade fint utan att ha provats under vägen. Det blåa garnet är Drops Fabel och det röda kommer från Svarta Fåret och var i ärlighetens namn inte fantastiskt att sticka i, det kändes som om det brände lite när det löpte över fingret. Kanske är det så att det helt enkelt är Järbo och Fabel som gäller i raggsocksweight? Hursomhelst så blev jag nöjd med färgkombinationen, en blandning mellan folklore och klassisk herrmode (det senare något som pappa är mycket förtjust i).  
2 kommentarer:

Annika sa...

Jag brukar inte alls gilla klassiskt raggsocksgarn, men med den här färgkombinationen blev det ju jättefint!

Lovisa sa...

Tack! Jag har också varit skeptisk tidigare, men har börjat inse att det faktiskt kan vara riktigt fint i kombination med ett enfärgat garn!