fredag 4 april 2014

FO: Loch
Mammas mössa heter Loch kommer från Handmade in the UK och jag är som sagt väldigt förtjust i Tin Can Knits mönster, så även detta (som kommer tillsammans med matchande vantar). Det är ett riktigt roligt spetsmönster att sticka!


 Jag stickade den i ett lite tunnare garn än föreslaget för att göra den mer användbar så här på vårkanten, nämligen SIlkbloom Fino från BC Garn som jag har använt en gång förut (i vad som skulle bli en virkad sjal som vi inte behöver tala mer om just nu). Det är himla mjukt och finns i fina färger, men jag är inte hundraprocent såld. Det är inte ett speciellt förlåtande garn, jag fick repa upp en bit vilket det inte klarade så bra och minsta fel syns, som där öglan på kabeln har suttit när jag har magic loopat och som alltid annars liksom smälter in i strukturen. Det verkar också noppa ganska lätt och jag skulle dra mig för att sticka ett större plagg i det. Men så här till en mindre accessoar så funkar det ändå fint och är som sagt ljuvligt mjuk.  


Jag insåg att mönstret är vacker på båda sidor, på bilderna syns det på avigsidan som jag tycker lyfter fram det ännu mer än rätsidan. Och mamma blev mycket nöjd och glad! 


Ps. Mmm, jag liknar min mamma till utseendet. Det är fint.

Inga kommentarer: