fredag 7 mars 2014

Let the KAL begin!


 Detta att vara med i en stickklubb alltså, vad roligt det är! Vi är ju ett gäng som träffas på Grand i Malmö varannan torsdag to stitch and bitch och vårt senaste projekt är en knit-along i vilken vi alla stickar ett mönster ur senaste PomPom Quarterly. Allt började egentligen som en mini-diskussion i mitt instagramflöde och nu är vi i full gång!

Jag har valt att sticka den kortärmade koftan Amenoato. Jag kommer att använda det föreslagna garnet från Orkney Angora eftersom de bara använder fibrer från djur som lever under schyssta förutsättningar och rakas (som får) och inte rycks eller plockas vilket såklart är en förutsättning för att överhuvudtaget använda garn som innehåller angora. 

Garnet kom igår och är precis så mjukt och safirblått som jag föreställ mig och dessutom, i alla fall av provlappen att döma, så flockar det ovanligt lite för att innehålla 50 % angora. Amenoato lär bli en lätt galen och knallfärgad fluffkofta, men less is a bore osv!

 Ps. Vårt nästa projekt i stickklubben är att vår egen spinmaster Åsa ska lära oss spinna på slända. Återkommer i den frågan.

Inga kommentarer: