fredag 28 mars 2014

Att lära sig spinna del I

Spindle Swag!
Klicka på bilden för källa

Förutom PomPomKal:en ägnar sig delar av Stickklubb Malmö sig just nu åt att lära sig att spinna på slända. Det är vår alldeles egna spinmaster Åsa som bjöd hem oss för en liten workshop. Det är svårt, men å andra sidan märks det verkligen att övning ger färdighet.

 Visserligen är spånad någonting som måste sitta i händerna, men eftersom jag tycker om att läsa mig till kunskap (jag är historiker, okej? This is what I've trained for!!!) så har jag införskaffat mig boken Respect the spindle av Abby Franquemont som varmt kan rekommenderas för en noggrann genomgång av allt en kan tänkas vilja veta om att spinna på slända. 

Själva sländan köpte jag härifrån tillsammans med 100 gram nybörjarvänlig ull. Min vän Karin har erbjudit mig en spinnrock med leverans till Orust (dit jag förlägger min mer platskrävande kreativa projekt) i sommar så vi får se var det här slutar.

2 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Abbys bok är jättebra. Det är nästan så att man vill gå tillbaka till sländan på heltid när man läser den. Fast jag är lite för mycket polare med mina rockar för att det ska bli en smidig övergång. När man väl vant sig vid rocken tenderar sländan till att vara väldigt långsam... Och jag vill att saker ska gå snabbt :P

Lovisa sa...

Ja, jag kan mycket väl se den utvecklingen hända även mig! Men just nu är jag ute i sommarhuset och riktigt sugen på att ta med mig slända och ull nästa gång...