lördag 15 februari 2014

Garnaffärer i Berlin

 
Här kommer det utlovade inlägget om garnaffärer i Berlin. 
 
 
Den första garnaffären som jag besökte var Handmade Berlin. Det var också den som jag hade scoutat på nätet och ritat in på kartan, och det är också från den som alla bilder i inlägget kommer. Affären ligger i Mitte, inte långt från Museumsinsel, och var precis så härlig som jag föreställt mig. Den påminde stilmässigt mycket om Strikk i Göteborg, men rena ytor och enkla, men snitsiga, uppstickade plagg. Bredvid varje garnkvalitet fanns dessutom uppstickade provlappar.


Förutom att vara en strålande garnaffär så serverade de även både kaffe och öl. Heaven.

 
Jag köpte med mig en härva Cashbash sock från kanadensiska Handmaiden. Jag hade gärna köpt fler, men det här var den sista härvan i den färg som jag ville ha, så istället för en stor sjal så stickar jag just nu Cloudland, ett par långa och lyxiga halvvantar och bara älskar detta garn. Utöver Cashbash så fick även mjuk och mintfärgad babyalpacka följa med hem. 

Detta var faktiskt allt garn jag köpte. Jag var även inne på Fadeninsel på Oranienstrasse i Kreuzberg som hade en hel del fint, mycket tysk merino, lite Manos, lite Araucania och väldigt mycket sockgarn, men det var faktiskt ingenting som gav mig den där instant projektinspirationen, och får jag inte det så försöker jag låta bli att handla.  
 

Sedan gick jag även förbi Wollen i Fredrikschein och Die WollLust Kreuzberg, men både vid tidpunkter då de var stängda. Men av intrycket som jag fick genom att glatt trycka mig mot fönsterrutan såg mycket lovande ut på båda ställen. 
 
Ps. Om någon vill ha ett lästips så rekommenderar jag varmt Berlin på åtta kapitel av Carl-Johan Vallgren. Åtta essäer som går precis lika bra att läsa hemma i soffan. 

Adresser:

http://www.wollen-berlin.de/
Gärtnerstrasse 32

http://wolllust-berlin.de/
Mittenwalder Straße

2 kommentarer:

E sa...

Det här inlägget ska jag spara ner! Superbra med tips på garnaffärer. :)

Lovisa sa...

Kul! Jag tycker själv mycket om tips på garnaffärer, så jag ska försöka att skriva vilka jag besöker när jag är utomlands.