fredag 21 februari 2014

FO: Gyllis


Gyllis har varit nästan färdig ganska länge, men nu har jag äntligen fäst alla trådar och blockat. Jag kan ha blivit lite carried away av mina nya blockningsvajrar och spänt ut den väl hårt. Det gör mig inget alls att den är stor, men jag hoppas att maskorna drar ihop sig lite. Utöver det så är jag riktigt nöjd! Det är mitt första Stephen West-mönster och det var välskrivet och klart och jag gillar speciellt att spetsstickade sjalar inte nödvändigtvis måste vara så oerhört skira och sockersöta. Garnet är Madtosh Vintage, mitt favvoworsted (tycker generellt att bra garner i worsted weight är svåra att hitta så tips mottages tacksamt!). Det är mjukt och följsamt, men samtidigt sådär runt och studsigt som alla flertrådiga Madtosh-garner.

Hoppas att ni har en fin fredag! Jag har börjat att få lite feeling. Ska göra en sista djupdykning ner i mitt latinska inskriftsmaterial och den romerska provinspolitiken innan jag ska gå hem, köksdansa till en Dolly Parton-vinyl och dricka fredagsvinet.

Inga kommentarer: