tisdag 25 februari 2014

FO: Coffee bean cuffs

 När jag var hemma i Götet i julas hade jag enbart tagit med mig Lush som stickprojekt, och i ett plötsligt anfall av övertro på att jag skulle hinna sticka färdigt koftan innan julhelgen var slut och därmed stå utan stickning, köpte jag ett nystan merino från Artesano när jag var inom Knit & Purl. Det hade en fin brun nyans vilket inte är det lättaste att ha. Den perfekta bruna nyanser är nämligen mörk, varm - absolut inte kall! -, djup och får gärna ha drag av varma bronstoner men under inga omständigheter orange (apropå det: besvikelsen när en tror att något ska vara bronsfärgat och så visar det sig vara orange, den kan bara mäta sig med när något guldigt visar sig vara gult. Ja, jag är en person av principer. Jobbar på det!) För att sakna det handfärgade garnets färgskiftningar så står sig Artesano riktigt bra.

Nåväl. Lush blev inte alls klar under julen utan det krävdes både en nyårshelg och Tour de Ski innan sista tråden var fäst. Men då plockade jag fram mitt nystan och, inspirerad av Floristkoftan i Älskade kofta, svängde jag ihop ett par handledsvärmare i samma resårmönster. Snabba, enkla och perfekta att ha liggandes på arbetsskrivbordet. Ytterligare en fördel med Artesano merino är att det är DK på gränsen till worsted, dvs det borde gå att använda för mönster som anger just worsted. Bra där!

Ps. Bilderna är för övrigt tagna inne på Handmade Berlin och det är Lush som skymtar i bakgrunden pga är min nya favoritkofta som jag aldrig vill ta av mig.

Inga kommentarer: