torsdag 6 februari 2014

Berlin, baby!

I fredagsmorse åkte jag och Micke till Berlin för lite la deutsche vita över helgen. Det var min tredje gång i staden, men Mickes första, så vi fyllde dagarna med några måsten men framförallt mycket härligt häng. Vi bodde på helt fantastiska Michelberger (ni vet klyschan om "ett andra vardagsrum"? Mmm, det var så.) som ligger på gränsen mellan Friedrichshain och Kreuzberg. 

På fredagen, efter att vi hade checkat in, begav vi oss i väg för att äta lunch med kollegorna Marie och Johan som bor i Berlin under året, och vi fortsatte sedan med promenad, historiespaning på Karl-Marx-Allee och klädspaning på det fyra våningar höga Humana (bär en 60-talare som jag fyndade där för 2.50€ as I type). På kvällen var vi så kära i hotellet (och lite trötta) att vi åt middag där. 

Lördagen var den stora promenaddagen, genom hela Kreuzberg, från Checkpoint Charlie genom de turkiska kvarteren, Oranienstrasse och ända bort till Bergmannstrasse, via ett antal små mat- och fikastopp. Älskar att cirka allt i Berlin är ekologiskt och vegetariskt. På kvällen, efter storslagna planer på typ svår georgisk mat, så hamnade vi ändå på ett italiensk ställe pga fantastiska vibbar, och det visade sig vara bland det bästa italienska som jag har ätit utanför Italien. Trots att jag har läst tyska i skolan, och ofta läser tysk forskning, så talar jag så himla sällan, vilket är frustrerande när jag väl är där. Därför var det också så skönt att få prata italienska som omväxling, dricka en aperol spritz (jaja, det var en kylig januarikväll, men jag kunde inte motstå), få tre rammazotti efter maten pga italienska skillz och ja, okej, tillbaka till Berlin nu. 
Eftersom nästan allt är stängt om söndagar så ägnade vi sista dagen åt att gå på marknad i Prenzlauer berg och självklart besöka Pergamonmuseet och avsluta med en rejäl antikendos. Så himla bra helg! 

Men garnaffärerna undrar ni nu? Not worry, de kommer i ett eget inlägg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag var i Berlin i februari förra året och åt också väldigt god italiensk mat, i en restaurang inhyst i ett hus med vacker art deco-(om jag minns rätt)-fasad, inte så långt från Gendarmenmarkt, där vi bodde.