tisdag 28 januari 2014

FO: Lush


Min Lush är färdig, blockad och fotad och jag är så himla nöjd med den! Mönstret är Tin Can Knits, och jag har följt det i princip utan ändringar. Det är en roligt konstruktion då en först stickar spetsoket fram och tillbaka och sedan plockar upp maskor för krage och för kroppen som sedan stickas uppifrån och ned på vanligt sätt. 


Jag har använt garnet Superwash DK från Sweet Georgia Yarns och älskar den djupt juvelgröna färger, och känslan i garnet. Det är mjukt, men ändå strävt nog att hålla formen. 


Knapparna är vintage och som körsbär på toppen så hittade jag matchande vintageörhängen. 


Det enda som inte stämde som förväntat var att mönstret angav att jag skulle använda cirka 1050 meter, men jag gjorde av med runt 800. Kanske kan det vara värdefullt att veta om någon är sugen på att sticka sig en Lush, men är osäker på om en har tillräckligt med garn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den är hur fin som helst! Fantastiskt!

Lovisa sa...

Tusen tack! Det är så roligt när något som har tagit mycket tid också blir bra!