onsdag 23 oktober 2013

Två bra

Okej, har slutat vara gnällig nu. Framförallt för att:

jag idag har föreläst för dagens ungdom om varför de ska läsa på universitetet och varför historiker är världens bästa jobb. Dagens ungdom är så himla gullig. Kille som kom fram efteråt: "jag har redan läst tre doktorsavhandlingar, men din verkar mycket roligare." Det är verkligen kul att komma ut till gymnasieskolorna ibland, inte bara för att mitt arbete är skattefinansierat och det känns bra att få ge något tillbaka, utan också för att för att få inspirera fler att våga satsa på vad de helst vill göra, och det är ofta svårare när ens yrkesdröm inte är lika enkelt identifierbar som läkare eller ingenjör. 

jag har fått garn! Jag vann en utlottning hos Evfa på Nysverket och fick en superfin härva handfärgat sockgarn i en tjusig rosa nyans. Perfekt nu när jag har fattat grejen med att sticka strumpor!  


 

Inga kommentarer: