torsdag 24 oktober 2013

Stickkval

Winding Way ska stickas med storlek 2.25 och eftersom jag inte hade sådana stickor hemma så haffade jag en billig rundsticka från Addi som visade sig vara trubbig, till och med väldigt trubbig med tanke på hur smala stickorna ändå är. Så när jag nu har börjat på strumpa nummer två så lade jag upp för en storlek mindre och bytte till KnitPro Karbonz i 2.5 och alltså gud vad fantaztiska de är - lätta, flexibla och superspetsiga. Trots att de är en storlek större än Addi så blir stickningen mycket tätare och jämnare. Det enda lilla problemet: jag vill nu ha dem i alla storlekar. Jag är så på väg att göra misstaget att "bara köpa ett par i just den storleken jag behöver" för att om ett halvår inse att jag borde ha köpt ett kit från början. Håhå.

6 kommentarer:

Pelin sa...

Ständigt detta gissel;) Har sett att knitpro har sina symfoni wood i enfärgat nu SÅ MAN SER VILKEN JÄVLA STORLEK OLIKA STICKOR HAR. Tack för det:P Behöver uppdatera med ett par 3,5or, kanske får bli sånna eller så kör jag Karbonz.

Lovisa sa...

Ja, du menar Dreamz? (Vad är grejen med zätat?!) Jag har dem som mitt standardset och gillar dem jättemycket (inte minst för att de är färgkoordinerade), men de är ju inte lika spetsiga som ze Karbonz... Tänker att Karbonz kanske är bäst att satsa på främst för de mindre stickstorlekarna när spetsighet verkligen behövs?

Pelin sa...

Absolut, dom mindre är ju lättare att knäcka i trä också. Tycker trä i större storlekar är helt ok i spetsigast. Alla coola namn har ju Z i sig vet du väl? Det är det "nya" nu;)

Lovisa sa...

Precis, och jag använder ju 6-10 mm betydligt mer sällan. Och trä är alltid smidigt när en flyger!

Haha, jag som trodde att det var det coola för cirka tjugo år sedan då jag insisterade på att kallas för Loviza.

Pelin sa...

Från och med nu är du Loviza för mig;) Kramizzzz

Lovisa sa...

Åh, tack!! Kramizar!