söndag 13 oktober 2013

Lördag = loppis

En sak som stickintresset har medfört är att jag numera också alltid scannar handarbetesavdelningen när jag är på loppis. Här är lördagens skörd: 



En garnvinda. Jag tycker visserligen mycket om den som jag köpte i Rom, men den åkte tyvärr på en smäll under hemresan så numera krävs det ett ganska så stort mått av våld för att spänna den. Den skulle ha åkt skyddad i handbagaget, men ni vet hur det är; det är 38 grader varmt och en ska packa ner 80 saker - det är inte i sådana lägen som en fattar så genomtänkta beslut. Tänker att den italienska garnvindan ska tas ut till Orust så slipper jag bära med mig en sådan varje sommar. 

Olika bra att ha saker: nålar att hålla maskor på (den lilla guldiga är nog egentligen en sjalnål, men den kom tillsammans med de fem stora), lyxstift som köptes mest för askens skull, ögonknappar - för tillfället mina bästa knappar - och en rulle blå måttbandstejp med snyggt typsnitt. Det sistnämnda undrar jag ju hur jag har klarat mig utan i livet. Sammanlagt kostade garnvindan och småsakerna under hundralappen - älskar loppis!

En kan ju inte bara komma hem med stickrelaterade saker, utan en tysk porslinsbrosch och ett par strassörhängen fick göra dem sällskap. 

Alltså förlåt för bildkvalitén, det är inte helt lätt att fota när det är helt mörkt ute, men jag ville göra det bums så att jag kan börja använda sakerna. Speciellt maskhållarnålarna ety det går framåt med magic loop, tackar som frågar, jag har lagt upp till ett par Rye och håller således på att sticka mitt livs första strumpor. Hurra för det!

Inga kommentarer: