onsdag 9 oktober 2013

FO: Thistle Cuffs

Jag föll för mönstret till sjalen Thistle av TinCanKnits (som återfinns i min favoritbok för tillfället, Handmade in the UK), men eftersom jag både ville invänta det perfekta garnet och fokusera på andra projekt så bestämde jag mig för att använda mönsterpanelen för att göra ett par handledsvärmare (not: jag frågade om det var okej, vilket det var). De är inte till mig utan till vännen Ida, för så fort jag såg den lila nyansen av Rowan's nya Angora Haze (som de själva säger ska komma från kaniner som har klipps på kaninvänliga sätt, men jag har, efter det att jag köpte det, sprungit på ett par motstridiga uppgifter, så jag är faktiskt inte säker. Åh, vad jag bara skulle vilja ha rejäla och tydliga miljö- och djurrättsmärkningar på garn!!!) så tänkte jag på henne. Garnet är supermjukt och gosigt, men fluffar av sig lite sådär så att det river till i halsen när en har suttit med det en stund, så jag skulle nog tänka mig för innan jag stickade ett större projekt med det, men det är perfekt för den här typen av mindre, och, som sagt, fluffiga accessoarer.