lördag 19 oktober 2013

FO: Rye

Förra helgen lärde jag mig magic loop (och känner nu: varför hålla på med fem strumpstickor när en kan använda bara två?) och nu har jag stickat mina första par strumpor! Har av oklar anledning tänkt att strumpor är svåra, men det tack vare enkelt mönster och smart tutorial så var det smooth sailing hela vägen. Rye kommer från Tin Can Knits The Simple Collection som består av åtta (gratis!) mönster och medföljande tutorials. 

Min enda kritik mot mönstret är att det föreslagna garnet, The Plucky Knitter Plucky Sweater, står som aran weight på mönstersidan men DK på sin garnsida på Ravelry, vilket har orsakat en viss förvirring hos några av de som har stickat strumporna. Nu är det ju inte jättesvårt att gå efter wraps per inch eller liknande, men det är kanske inte ett helt genomtänkt garnval när mönstret nu vänder sig till rena nybörjare. Jag kom fram till att det i princip överensstämmer med Big Fabel från Drops och Raggi från Järbo, och valde att använda det förstnämnda, mest för att jag redan hade ett nystan hemma.

Jag, som stickar ganska löst, använde stickor 3.5 istället för 3.75 och fick på så sätt storlek S att passa ett par fötter som drar 37/38 i skor. 


4 kommentarer:

Evfa/Nystverket sa...

Hej
Du vann utlottningen på min blogg, mejla din adress på info(a)nystverket.se så skickar jag en överaskningshärva.
hälsningar Evfa

Lovisa sa...

Men oj vad roligt - tack!! Mail med adress kommer!

Annika sa...

Vad snygga, och de ser ut att sitta perfekt också!

Lovisa sa...

Tack! Jag kan varmt rekommendera mönstret om en vill ha en instant gratification knit!