tisdag 3 september 2013

Semester: garn

I väntan på foton på vad jag stickat (dvs i väntan på att jag ska åka till Malmö där den bra kameran finns) så tänkte jag snitsa ihop ett inlägg med sommarens garninköp. Eftersom jag har en ganska så liten stash (till och med jag insåg att jag inte kunde släpa med mig obegränsade mängder garn hem från Rom) så har jag känt mig fri att fylla på den nu när jag är hemma (vilket jag borde sluta med ungefär nu.

Det började med att jag dagen innan vi lämnade Italien beställde ett litet välkommen-hem-paket till mig själv från Garnkorgen (jag vet att alla påpekar det, men jeez vad snabbt de levererar! Jag beställde ganska sent på eftermiddagen och paketet låg och väntade på mig när jag kom hem nästa dag). Jag har varit nyfiken på Madelinetosh och speciellt deras blåa nyanser och när Garnkorgen hade två av drömfärgerna hemma kunde jag ej motstå. Beställde två härvor vintage var i färgerna fathom och lapis och de är verkligen totalt dreamy. Dör lite. Frångick min princip om att bara köpa garn till redan bestämda projekt för herregud, vad kan jag inte göra med det? 

Några dagar efter hemkomsten åkte jag till landet där ännu ett magiskt paket låg och väntade på mig, den här gången från Loop. Eftersom jag var hemma i Lund så få arbetsdagar vågade jag inte chansa på att pricka in en leverans som måste signeras, utan beställde direkt till Orust, speciellt eftersom garnet var tänkt till semesterns projekt.

Ett märke som jag har varit nyfiken på är Quince & co, framförallt för att de har så fina solida nyanser (ibland vill en ju bara ha solida färger, faktiskt ganska så ofta om en frågar mig). Jag köpte två kvaliteter: Finch och Osprey. Finch är ett fingering-garn och så himla spänstigt och härligt, det hoppar liksom mellan stickorna. Jag köpte tre i den mörkblåa nyansen pea coat och en i rosa rugosa. Vad det blev ska ni strax få se. (Förlåt för bildkvalle, fotade med mobilen och det är himla svårt att göra färgerna rättvisa, speciellt de lite mörkare nyanserna.)
Osprey är ett riktigt chunky arangarn, här i nyanserna kumlien's gull och crocus. Vad det har blivit väntar jag lite med att avslöja ety det är en present.
Juno Fibre Arts är ett brittiskt märke som drivs av Asti Grafham som färgar sina garner i sin egna studio. Alice Lace är ett litet under av 70% baby alpaca, 20% silke och 10% kashmir, här i nyansen dusk som är sådär lite vintagematt, om det nu är ett adjektiv. Fint är det hursom, och supermjukt. Vad det ska bli ger mig just nu lite ångest pga stickfasthet, men vi återkommer till det också.Slutligen låg en härva Madtosh även i mitt Loop-paket eftersom en nyans som jag har haft ögonen på nästan lika intensivt som de blåa är laurel. Antikhistoriker som jag är kan jag icke motstå lager. Garnet är deras merino light och jag tänker att det ska bli en sjal med lövmotiv av något slag, alternativt att det ska få sällskap av fler härvor och bli en botaniskt inspirerad kofta (ja, jag frångick principen om färdigt projekt igen, jag veet). Förutom ovannämnda paket skedde ett litet garninköp även när jag var i Göteborg. Efter att ha sovit över hos min kusin ute på Öckerö kom jag in till stan en tidig morgon. Jag satte mig på Cigarren på Järntorget och drack kaffe och efter att ha hängt på låset till Myrorna så gick jag sedan till Garnfabriken på Linnégatan där jag aldrig varit förut. Fin garnaffär, supertrevlig person i kassan och jag kunde inte motstå en härva mohairgarn från Colinette i en nästan självlysande cerise nyans. Även om jag av högst oklar anledning har börjat gilla rosa och cerise så ska nog just det här få bli handledsvärmare att ge bort. 3 kommentarer:

Pelin sa...

Drömgarn!!! Om du skulle råka ta med dig tosh-garnerna för kläm och känn på torsdag så bjuder jag på en milkshake;)

Luxxie - kreativt kaos sa...

Åh, vad härligt med garner! Älskade det här inlägget, garnnörd som man är :D

Lovisa sa...

Klart att jag tar med tosh-garner imorgon!

Kul att du gillade inlägget Luxxie, jag är själv svag för den här typen av inlägg för att upptäcka nya garner!