måndag 16 september 2013

Helgen

Hej och glad måndag på er! Hoppas att alla har haft en fin helg. Min klocka ringde den omysiga tiden 05.30 i lördags eftersom jag skulle åka till Stockholm över dagen. Tidpunkten kompenserades dock fullständigt av världens vackraste busstur till Sturup - soluppgång, dagg, skånska slätter, rådjur som betade. Jag anlände till flygplatsen fullständigt naturlyrisk. Det var så vackert att jag inte tog upp telefonen och fotade, det var liksom för magiskt. Anyways, anledningen till mitt Stockholmsbesök var Klassikerförbundets styrelsemöte, så jag ägnade helt enkelt dagen åt att diskutera klassiska språk och dess framtid, vilket ju är något av mitt favoritämne. 

Tågresan hem samma dag ägnade jag åt andra favoritaktiviteter: fyra timmar av stickning och senaste avsnittet av stickpodden varvades med hetsläsning av Eld inför att sista delen i Engelsforstriologin släpps i november. (Jag började att läsa Cirkeln i torsdags, fortsatte med Eld som jag avslutade i lördags, dvs jag läste cirka 1200 sidor på tre dagar, det verkar alltså inte bättre än att jag har gått i tonår igen och fullständigt slukläser ungdomsböcker.) Efter den intensiva lördagen ägnade jag gårdagen åt att sova, promenera, fika, sticka, rösta i kyrkovalet samt laga världsgod middag i form av att jag och Micke gjorde allt vi kom på som är gott samtidigt: rödbetsbiffar, hasselbackspotatis, rödvinssky, kantareller och vinbärsgelé. Vegetarisk söndagsmiddag ftw!

Och så har jag äntligen förstått att det är höst. Jag älskar i vanliga fall hösten, men i år, med Rom och allt, har det liksom känts som om det har varit arton grader varm i ett halvår, men igår, äntligen: kyla! krisp! löv! höst!


Inga kommentarer: